1

Sinds 1981


 

......

  

 


De iets minder jonge snaken onder ons kennen John Terra ongetwijfeld van nummers als "Iemand Heeft Je Pijn Gedaan", "Is Er Een Ander Tussen Jou En Mij" en "De Dag Dat Het Zonlicht Niet Meer Scheen". Dat zijn enkele van zijn hele grote eigen hits. Maar daarnaast is John Terra vooral ook songwriter en producer. In die hoedanigheden werkte hij aan heel wat songs voor andere grote Vlaamse artiesten waaronder Yasmine, Christoff, Jo Vally, Bart Kaëll en Willy Sommers. Bovendien was hij tevens de ontdekker van Dana Winner, Lisa Del Bo en Vanessa Chinitor.

Omdat we John Terra - die al meer dan 50 jaar met muziek bezig is - dus wel degelijk als een icoon van de Vlaamse muziekwereld mogen beschouwen, is het niet meer dan terecht dat er binnenkort een driedubbele cd van hem uitkomt. Die box bevat een gloednieuw album (CD1) en twee schijfjes (CD2+3) waarop je 40 van zijn mooiste songs kan beluisteren. Dat zijn niet alleen nummers die hij zelf heeft ingezongen maar ook singles waar John Terra in betrokken was als auteur/componist of producer. Het geeft je een volledig overzicht van zijn rijkgevulde carrière.

Van het gloednieuwe album dat zich in de cd box bevindt biedt John Terra ons al een proevertje aan. Het betreft de titeltrack "Even Van De Wereld" die enkele dagen geleden verscheen. Een vrolijke uptempo song die laat horen dat John Terra helemaal nog niet uitgezongen is!! Wij verkozen "Evan Van De Wereld" tot nieuwe Radio Beiaard 5-sterrenschijf voor deze week (16/05/2022). Beluister het nummer niet alleen op ons station maar ook via deze website (klik op de afbeelding).

Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daags


Jan Verhoeven en zijn programma "Muzikatief" dat van maandag tot en met vrijdag te horen was bij Beiaard Radio zal vanaf deze week (09/05/22) (tijdelijk) vervangen worden door "The '70s show" van Wim Vermeer.

Met het programma "The '70s show" blikt Wim Vermeer terug op de jaren 70. De muziek uit dat decennium speelt uiteraard de hoofdrol in zijn uitzending. Dr. Hook, The Three Degrees, Barry White, The Jacksons, Gerard Lenorman, ......... . Het zijn maar enkele van de vele artiesten die in de jaren 70 furore maakten en voortaan veelvuldig te horen zijn bij Wim Vermeer.


The '70s show, maandag tot en met vrijdag van 15.00u tot 16.00u.
Presentatie : Wim Vermeer


Mell & Vintage Future is een Nederlands trio dat sinds de zomer van 2015 aan de weg timmert. De groep uit Volendam bestaat uit Ton Dijkman, Nico Brandsen en zangeres Melanie Jonk. Samen brengen ze songs met een hoog rythm & blues en soulgehalte.

Hits heeft de groep nog niet echt gescoord maar dat belet hen niet om na 2 studio-albums en een live lp op amper 2 jaar tijd, nu al hun 4de langspeler voor te stellen, "Break The Silence" getiteld. Uit die lp verscheen onlangs een tweede single en die willen wij hier bij Radio Beiaard graag in ons uitstalraam plaatsen.

Die tweede single heet "Give Love A Try" en daarmee brengt Mell & Vintage Future een heerlijke retro soul geluid. Iets wat we misschien wel wat te weinig terug vinden in de hedendaagse populaire muziek. Beluister het nummer op onze website en luister vooral ook naar onze uitzendingen waarin "Give Love A Try" meerdere malen per dag voorkomt.

Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daags"OK GOOGLE" - "STREAM BEIAARD RADIO "


Nu al voor de verkoopprijs van € 64,95

Ooit al gehoord van een Google Nest Hub?
Dit is een Smart Home Hub die heel wat in zijn mars heeft en waarop je ook Beiaard Radio kan beluisteren.
Wij bestelden heden (09-05-2022) een Smart Home Hub bij
https://www.gomibo.be
Zij bezorgen jou een Google Nest Hub (versie 2) voor amper 64,95 Euro (inclusief verzendingskosten).

Wil jij ook zo'n toestel in huis halen maar heb je vragen betreffende de installatie en het gebruik ervan?
Aarzel dan niet om ons te contacteren via onze gekende kanalen.
Wij helpen je graag op weg!!!


We blijven deze week (02/05/2022) voor de 5-sterrenschijf in eigen land met het duo De Jongens dat pakweg een jaar geleden met hun single "Dan Ben Ik Bij Jou" ook al eens Radio Beiaard 5-sterrenschijf te pakken had.

Sinds 2008 zijn De Jongens, David Imbrechts en Michael Lejeune, reeds bij elkaar. De eerste jaren stonden ze vooral op het podium in musicals maar vandaag de dag zijn deze heren vooral bekend als een duo dat regelmatig een hitje scoort in de Vlaamse Ultratop.

Met hun nieuwe single, de 5de in rij ondertussen, willen ze nog hogere toppen scheren. Het nummer heet "Wij" en het is een song die het verhaal vertelt van een liefde die ondanks alle mogelijke tegenslagen toch overeind blijft en dus voor eeuwig lijkt te zijn.

Met deze song slaan De Jongens bovendien ook een nieuwe muzikale weg in. Het is een synthpopsong geworden die vooral zeer "eighties" aanvoelt. Christophe Severs en Nina Butera schreven samen de muziek en tekst voor "Wij" en alles werd opgenomen in de Hallround studio's in Halle.

Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daags


Joffrey Van Laer was ten tijde van “De Spetterende 50” wekelijks meerdere malen te beluisteren bij Radio Beiaard. Toen dat programma maanden geleden zijn laatste adem uitblies werd het ook rond hem vrij stil. Op enkele vervangingsprogramma’s na was Joffrey zelfs enkele maanden niet meer te horen bij Beiaard.

Hij werd in die periode opnieuw een stille kracht die achter de schermen bergen werk verrichte zowel op technisch als organisatorisch vlak. Maar nu doorbreekt Joffrey die stilte en gaat hij zich opnieuw toeleggen op wat hij het liefst doet : programma’s maken waar jullie kunnen van genieten.

Sinds vorige week (28/03/2022) maakt hij daarom alweer deel uit van ons dynamisch team van presentatoren dat jullie dagelijks een gevarieerd aanbod aan muziek wil brengen. Een nieuw programma werd voor deze gelegenheid onder de doopvont gehouden : “Het Schijnt Dat”, een uitzending boordevol feiten van nu of uit het verleden die omkaderd worden met de mooiste songs van gisteren en vandaag.

Het Schijnt Dat ......, maandag tot en met vrijdag van 13.00u tot 14.00u
Presentatie : Joffrey Van Laer


Vorig jaar mocht Jeangu Macrooy Nederland vertegenwoordigen op het Eurosongfestival. Helaas werd hij tijdens de finale in Rotterdam Ahoy, totaal onterecht, met amper 11 punten naar een 23ste plaats verwezen.

Maar Jeangu, die voordien al 2 studio-albums had uitgebracht, bleef niet bij de pakken zitten. De man die enkele jaren geleden onder meer in het voorprogramma van Selah Sue speelde, heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt aan een nieuwe lp die in de loop van dit jaar moet verschijnen.

Als voorbode hierop werd eergisteren (22/04/2022) de single "Admit It" voorgesteld. Het is een flirterig, funky en zonnig nummer geworden met een heerlijk basloopje en een sterke zangprestatie. Wie het voor het eerst te horen krijgt denkt eigenlijk meteen aan een Amerikaans product maar niets is dus minder waar.

Je kan "Admit It" van Jeangu Macrooy nu al beluisteren op deze website en uiteraard komt de nieuwe 5-sterrenschijf deze week (25/04/2022) ook veelvuldig langs in onze uitzendingen.


Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daags


QR-code


Wil je bijvoorbeeld met je smartphone, Iphone of tablet onze website bezoeken?
Via deze QR code gaat het als een fluitje van een cent.
Milow stond enkele dagen geleden (14/04/2022) in het Cultureel Centrum De Werf in Aalst. Dat optreden kadert in een intieme, akoestische tournee die hem niet alleen in Vlaanderen brengt maar ook in Wallonië, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Tijdens deze tournee brengt hij bekende en minder bekende parels maar ook een aantal gloednieuwe songs uit het nog te verschijnen album "Nice To Meet You".

Een laatste voorsmaakje uit die nieuwe langspeler werd deze week (18/04/2022) verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf. Het nummer heet "How Love Works" en is tevens het laatste dat Milow geschreven en opgenomen heeft voor "Nice To Meet" dat op 20 mei zal worden voorgesteld. "How Love Works" is volgens Milow het einde van een zoektocht waarin hij heeft geprobeerd om - ten opzichte van zichzelf - dieper te graven dan ooit. Het is naar zijn zeggen de manier om zichzelf te herintroduceren.

Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daags


Van zodra je over een internetverbinding beschikt kan je Radio Beiaard op allerhande manieren beluisteren.
Op je smartphone, eventueel in combinatie met een bluetooth speaker, via onze website of op allerhande radioplatformen zoals TuneIn, eventueel in combinatie met jouw wifi speakers (Sonos, Samsung, Teufel enz .........).

Maar er zijn ook heuse wifi radio-ontvangers zoals tafelradio's en tuners te koop.
Enkele voorbeelden :


ALBRECHT DR 461

DENVER IR-140
TECHNAXX TX-153
DUAL IR 2 A
DE KEUZE VAN RADIO BEIAARD : EEN HAMA HIFI TUNER
Met eventuele vragen over internet radio-ontvangers kan je altijd bij ons terecht via de gekende kanalen

"OK GOOGLE" - "STREAM BEIAARD RADIO "

Functies
Meer informatie

Kopen via Google
Spraakcommando (Routine) Radio Beiaard luisteren instellen.


 
 
 

 

 

 

 Al Van Dam Bart Mottart Carlo Van Der Mast

Danny De Man Danny De Vos Dirk Van Moorhen
Erik Devalk Geerhard Hannink Harry Tiger
Jan Verhoeven Joffrey Van Laer Johan De Graaf
Jos Van Meer Ludo De Vos Peter De Vlieghe

Rudolf Stevens Rudy Van Hove Rudy Verbiest
   
Wim Vermeer    

Presentators

Al onze medewerkers zijn bereikbaar via mail op RADIO @ RADIOBEIAARD.BE  

 

 

 

 


 

   
 


Maandag - Vrijdag
00
-
07
Jukebox
Non-Stop


08 Let The Music Play
Continu muziek

09 Jos Van Meer
Weer Of Geen Weer
10 Let The Music Play
Continu muziek

11 Carlo Van Der Mast
Doorheen De Jaren
12 Let The Music Play
Continu muziek

13 Joffrey Van Laer
Het schijnt dat ...
14 Let The Music Play
Continu muziek

15 Wim Vermeer
The '70s show
16 Let The Music Play
Continu muziek

17 Eric Devalk
Hitkampioen
18 Let The Music Play
Continu muziek

19 Ludo De Vos
Voor De Muziekliefhebber
20
-
00
Jukebox
Non-Stop


Maandag - Vrijdag

 


Zaterdag
00
-
07
Jukebox
Non-Stop


07 Rudolf Stevens
De Muziekdoos
08 Rudolf Stevens
De Muziekdoos
09 Jos Van Meer
Weer Of Geen Weer
10 Let The Music Play
Continu muziek

11 Bart Mottart
Nooit Vervelende Hits
12 Rudy Van Hove
Muziekland
13 Let The Music Play
Continu muziek

14 John Westland
Het Muziekpaleis
15 Jan Verhoeven
Muzikatief
16 Let The Music Play
Continu muziek

17 Rudy Verbiest
Saturday Soundmix
18 Rudy Verbiest
Saturday Soundmix
19 Let The Music Play
Continu muziek

20 Geerard Hannink
De Jaren 70
21 Geerard Hannink
De Jaren 70
22 Al Van Dam
Country Music show
23 Al Van Dam
Country Music show

Zaterdag

 


Zondag
00
-
07
Jukebox
Non-Stop


07 Harry Tiger
Fav Muziekcollectie
08 Rudolf Stevens
Terug Naar Toen
09 Let The Music Play
Continu muziek

10 Danny De Vos
Viva Musica
11 Danny De Vos
Viva Musica
12 Rudy Van Hove
Muziekland
13 Let The Music Play
Continu muziek

14 John Westland
Het Muziekpaleis
15 Peter De Vlieghe
Hitladder
16 Let The Music Play
Continu muziek

17 Rudy Verbiest
Sunday Soundmix
18 Dirk Van Moorhem
Muziekweelde
19 Let The Music Play
Continu muziek

20 Johan De Graef
Gouwe Ouwe Show
21 Johan De Graef
Gouwe Ouwe Show
22
Jukebox
Non-Stop

23
Jukebox
Non-Stop

Zondag


 
 
  

Beluister via een App.

 

 

Beiaard Radio is ook te beluisteren via onderstaande platformen


 

 

 

 


mail

radio@radiobeiaard.be

Youtube

https://www.youtube.com/channel/UC0sbKwG3L_1t4q63EdBaJjQ

Facebook

https:/www.facebook.com/radiobeiaard

Luister-adres

radiobeiaard.com

BEIAARD © 2022