25september
Incognito
Keep Me In The Dark'

Incognito, een Britse band rond Jean-Paul 'Bluey' Maunick die sinds 1979 actief is, laat opnieuw van zich horen. Wij kennen de groep vooral van 'Always There' (1991) en 'Don't You Worry About A Thing' (1992) maar de band, die altijd al een vrij wisselende samenstelling heeft gekend, liet zich ook de daaropvolgende jaren niet onbetuigd. Hits op het Europees vasteland bleven in die periode wel uit.

Op 20 oktober brengt Incognito met 'Into The Dark' een nieuw album uit. Een album waarop Natalie Duncan haar vocale kwaliteiten in de etalage stalt. De tweede single van dat album 'Keep Me In The Dark' werd net uitgebracht en door onze redactie deze week (25/09/2023) uitgeroepen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf. 'Keep Me In The Dark' brengt zoals verwacht de tijdloze sound van Incognito. Soul/jazz-funk van de bovenste plank.

 

 


 
 
Nieuws   Medewerkers Home zendschema 5 sterrenschijf 
 
 


 


EX 5-STERRENSCHIJVEN 2023

2023 - 2022 - 2021 - 2020


 

 


17 september
Maarten Seegers
Blijf Vannacht

Nog geen jaar geleden werd de toen nog totaal onbekende Nederlander Maarten Seegers door Talpa (Nederlands mediabedrijf met diverse landelijke radio- en televisiestations) opgemerkt. Een tv programma ('Liedje Op Het Eerste Gezicht') en een eerste single ('Kleuren') maakten wat later meteen duidelijk dat Maarten Seegers talent heeft en zeker nog van zich zou laten horen.

Nu bevestigt Maarten met een prima nieuwe single 'Blijf Vannacht', een fris en gezellig deuntje dat deze week (18/9/23) verkozen werd tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf. Klik op bijhorende afbeelding en merk hoe een onweerstaanbare drang tot meezingen jou overvalt!!11 september
Günther Neefs
Ik Kan Het Nog

'Ik Kan Het Nog' zo heet de nieuwe van Günther Neefs. En of hij het nog kan. Een nummer met lekkere soul invloeden, een prima percussie, een opzwepend achtergrondkoortje en uiteraard de nog steeds geweldig mooie stem van de meester zelf. De tekst van deze song werd geschreven door Belinda Meuldijk, ex van Rob De Nijs en Ellert Driesen van het Nederlandse Spargo.

Günther Neefs werd met 'Ik Kan Het Nog' deze week (11/09/2023) verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf en zal dus dagelijks meermaals bij ons te horen zijn. Je kan het nummer ook beluisteren door te klikken op bijhorende afbeelding.4 september
Simply Red
It Wouldn't Be Me

Simply Red maakte dit jaar een zomertournee die hen doorheen Europa loodste en waarbij ook halt gehouden werd in Werchter waar Mick Hucknall en zijn band deel uitmaakte van het TW Classic Festival.

Uit hun meest recente lp 'Time' werd vorige week (23/08/2023) een nieuwe single voorgesteld, 'It Wouldn't Be Me'. Het is een prachtig, melodieus liefdeslied geworden dat het verhaal vertelt van een vrouw die haar moeilijke verleden ontvlucht, iemand ontmoet en verliefd wordt.

'It Wouldn't Be Me' van Simply Red is deze week (02/09/2023) de nieuwe Radio Beiaard 5-sterrenschijf. Bekijk de videoclip door te klikken op bijhorende afbeelding.28 augustus 2023
Phebe Starr
One Step Two Step

De Australische Phebe Starr is in haar thuisland al een gevestigde waarde terwijl ze in Europa nog geen bekendheid heeft verworven. Misschien gebeurt dat wel met haar nieuwe single.
'One Step. Two Step.' zo heet dit funky nummertje waar de vocalen van Phebe Starr heerlijk golvend over heen komen, intrensiek en zeer fijn tegelijk. Daarbovenop krijgen we ook een vleugje synthesizermuziek te horen wat dit nummer helemaal compleet maakt.
Phebe Starr met 'One Step. Two Step.' werd deze week (28/08/2023) verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf. Wens je de videoclip te bekijken? Klik hiervoor op bijhorende afbeelding.


21 augustus 2023
Calum Scott
At Your Worst

De Britse singer-songwriter Calum Scott tekent deze week (21/08/23) met 'At Your Worst' voor de Radio Beiaard 5-sterrenschijf.
Calum Scott brak in 2015 door dankzij het tv programma 'Britain's Got Talent'. Sindsdien maakt hij van tijd tot tijd wel eens een hitje, ook in de Lage Landen. Zijn nieuwe single klinkt naar zijn doen verrassend opgewekt. De catchy beat en zijn stem die daar als het ware net boven zweeft, maakt van deze 'At Your Worst' een song die ongetwijfeld over enkele weken de hitparade zal sieren.
Bekijk bij ons (via YouTube) tevens de videoclip door te klikken op bijhorende afbeelding.


14 augustus 2023
Zorr Alex
Non Son Di Qui

De gevierde Macedonische producer Zorr Alex ging voor zijn nieuw nummer een samenwerking aan met het duo Cyrillic. Samen blazen ze 'No Soy De Aqui, Ni Soy De Alla' (1970) van de legendarische Argentijnse singer-songwriter Facundo Cabral nieuw leven in.

Deze nieuwe Radio Beiaard 5-sterrenschijf (14/08/2023) laat je dubbel zo hard genieten van een heerlijk zomerse week. Je hoort Zorr Alex Ft. Cyrillic dagelijks meermaals bij ons. Je kan 'Non Son Di Qui' ook beluisteren door te klikken op bijhorende afbeelding.


7 augustus 2023
Cannons
Desire

Het is geen schande als U nog nooit heeft gehoord van Cannons. Deze Amerikaanse Indie popband heeft in Europa nog geen potten gebroken en is dus vrijwel totaal onbekend. Nochtans bestaat de band binnenkort 10 jaar en maakten ze toch al wat naam in zowel de VS als Canada.

Binnenkort komt van deze 3-koppige groep een 4de langspeler op de markt en daaruit verscheen vrijdag laatstleden (04/08/23) hun nieuwe single 'Desire', Indiepop van het hoogste niveau met de heerlijk dromerige stem van leadzangeres Michelle Joy.

Onze redactie was er meteen weg van en verkoos 'Desire' van Cannons zonder aarzelen tot de Radio Beiaard 5-sterrenschijf voor deze week (07/08/23). Geniet ook van de videoclip door te klikken op bijhorende afbeelding.31 juli 2023
Cate
U Want Me

Deze week (31/07/23) heeft onze redactie gekozen voor een 5-sterrenschijf die de komende tijd moeiteloos in je hoofd zal blijven plakken. De Canadese Cate, die ondertussen al jaren in Londen woont, heeft met 'U Want Me' een song gemaakt met een beat die ons katapulteert naar het discogebeuren van de jaren 80. Een nummer met een groovy popbeat die je meteen beet pakt.

Cate timmert sinds 2019 aan haar carrière en wordt stilaan een gevestigde waarde in Engeland. In oktober maakt ze een mini tournee waarbij ze onder meer Glasgow, London en Dublin aandoet.

 24 juli 2023
Rosita Stone
Hold My Heart

We maken deze week kennis met de Canadese Rosita Stone. In haar thuisland al enige tijd vrij populair maar bij ons nog vrij onbekend.

Met haar gloednieuwe single 'Hold My Heart' zou ze nu toch wel eens kunnen doorbreken in Europa. Het nummer heeft een hedendaagse groove maar bevat evengoed een vleugje disco uit de seventies. Bovendien zweeft haar soulvolle stem als een nachtegaal over de beats heen.

Ongetwijfeld een tip voor de top en deze week (24/07/23) bovendien verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf, Rosita Stone met 'Hold My Heart. Bekijk de videoclip door te klikken op bijhorende afbeelding.17 juli 2023
Patrick Onzia
Door De Golven

Acteur en zanger Patrick Onzia heeft enkele dagen geleden 'Door De Golven' uitgebracht. Het is een poppy uptempo zomersingle geworden waarin hij een ode brengt aan de populaire badstad Blankenberge.

Blankenberge, waar Patrick Onzia elke zomer te gast is in Het Witte Paard, is zowat zijn tweede thuis geworden. Met deze single wil hij zijn geliefde stad nog wat extra promoten. Radio Beiaard doet gaag mee en verkoos 'Door De Golven' van Patrick Onzia deze week (17/07/23) tot 5-sterrenschijf!!

In samenwerking met de stad Blankenberge werd een flitsende videoclip gemaakt die je kan bekijken als je klikt op bijhorende afbeelding.10 juli 2023
Quido van de Graaf
Jij Hebt Gelogen

Het verhaal over een partner in een relatie die liegt en bedriegt dat is "Jij Hebt Gelogen", de nieuwe single van Quido van de Graaf. Ondanks het onderwerp is het een energiek en dansbaar nummer geworden. 'Jij Hebt Gelogen' heeft alles in zich om in Nederland een zomerhit te worden maar ook in Vlaanderen zou deze song wel eens kunnen aanslaan.

De nieuwe Quido van de Graaf staat bij ons in elk geval in de spotlights, het nummer werd deze week (10/07/2023) verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf.

Bekijk ook de videoclip door te klikken op bijhorende afbeelding.3 juli 2023
Rosa Linn
If I Were You

De Armeense Roza Kostandyan (Rosa Linn) nam vorig jaar deel aan het Eurovisiesongfestival. Haar deelname werd geen succes want ze eindigde met de song 'Snap' op een weinig benijdenswaardige 20ste plaats.

Toch is Rosa Linn een artieste die het volgens ons zeker gaat maken in Europa. Met haar nieuwe single 'If I Were You' bevestigt ze in elk geval nog maar eens dat het haar aan talent zeker niet ontbreekt.

'If I Were You' werd deze week (03/07/2023) verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf.
Bekijk de videoclip van dit nummer door te klikken op bijhorende afbeelding.

 26 juni 2023
Wim Soutaer & Charles Van Domburg Ft. Lou Depryck
Ca Plane Pour Moi

Wim Soutaer en Charles Van Domburg die heden ten dage samen door het leven gaan als 'The Soulbrothers' hebben samen met Lou Depryck een herwerkte versie gemaakt van het iconische 'Ca Plane Pour Moi'.

Lou Depryck produceerde en zong de originele versie in 1977 de Belgische hitparade in. Maar 'Ca Plane Pour Moi' werd niet alleen in België een hit, het veroverde de hele wereld. Zo kwam het onder meer op de 47ste plaats van de Amerikaanse Billboard Hot 100 te staan.

Vandaag (26/06/2023) werd de nieuwe 'Ca Plane Pour Moi' - in de versie van Wim Soutaer & Charles Van Domburg Ft. Lou Depryck - uitgeroepen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf!

Bekijk de amusante videoclip door te klikken op bijhorende afbeelding.
-------------------
Controverse over 'Ça plane pour moi'
Lou Deprijck is de enige vertolker van de wereldhit Ça plane pour moi (Betekenis: Alles loopt goed), en niet Plastic Bertrand. Dit blijkt uit een rapport van experts. Sinds 1977 is Lou Deprijck de producer van het nummer Ça plane pour moi. Bovendien heeft hij de muziek gecomponeerd en de tekst zelf gezongen. Plastic Bertrand heeft dit altijd betwist. Als gevolg van een rechtszaak die in 2006 was aangespannen door Plastic Bertrand, werden experts aangesteld. "Vandaag (26 juli 2010) blijkt uit het rapport van de experts dat de stem van Ça plane pour moi van Lou Deprijck is",19 juni 2023
Rondé
Break My Heart

Rondé is een Nederlandse band die bijna 10 jaar geleden ontstond op de Herman Brood Academie. De groep had bij ons al eens een 5-sterrenschijf te pakken met Real Feelings en nu, twee en een half jaar later, sleept Rondé met 'Break My Heart' opnieuw de 5-sterrenschijf binnen.

Frontvrouw Rikki Borgelt zingt in 'Break My Heart' over de lering die getrokken kan worden uit liefdesverdriet, met de wetenschap dat je er sterker van wordt. Het nummer wordt ongetwijfeld een hit in Nederland en hopelijk ook binnenkort in België.

'Break My Heart' is sowieso bij ons dagelijks meermaals te horen deze week (19/06/2023). De videoclip kan je bekijken als je klikt op de bijhorende afbeelding.11 juni 2023
Danzel
The Best Last Night

Johan Waem, alias Danzel, heeft met 'The Best Last Night' een nieuwe single uitgebracht. Hij stelde de song enkele dagen geleden voor in een ochtendshow op de Poolse televisie. Danzel is nog steeds vrij populair in Polen en won er vorig jaar nog de televisieshow 'Your Face Sounds Familiar'.

'The Best Last Night', deze week (10/06/2023) verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf, is een uptempo song die als boodschap wil meegeven van je leven te genieten alsof het de beste laatste nacht van je leven was.

Bekijk ook de grappige videoclip van dit nummer door te klikken op bijhorende afbeelding.5 juni 2023
Jean Bosco Safari
Black Boy (Living In The City)

Reeds 40 jaar maakt Jean Bosco Safari muziek. Nog steeds gepassioneerd en geëngageerd maakt hij plaat na plaat. Vorig jaar (2022) bracht hij een nieuw album uit dat onderdeel is van een trilogie waarvan de 2 overige langspelers de komende jaren verschijnen.

Ondertussen werd met 'Black Boy (Living In The City)' een nieuwe single uitgebracht. Het is een universele song over de zoektocht naar een beter leven in een ander land te midden van een vreemde cultuur. Dit prachtige, perfect gezongen, poprock nummer werd geproduceerd door Mark Plati, producer van een aantal David Bowie albums. Samen met Everett Bradley (Bruce Springsteen, Hall & Oates) zorgde Mark Plati ook voor de backing vocals.

'Black Boy (Living In The City) is Belgisch werk van de bovenste plank en werd daarom door onze enthousiaste redactie uitgeroepen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf (05/06/2023).29 mei 2023
Christoff
Dit Ben Ik

Afgelopen vrijdag (26/05/2023) verscheen dan eindelijk 'Dit Ben Ik', de langverwachte nieuwe single van Christoff.

'Dit Ben Ik' is een statement en wil tevens een hart onder de riem zijn voor iedereen die het moeilijk heeft om uit te komen voor zijn of haar geaardheid.

Producer van deze song is Edwin Hoevelaak die al werkte met onder meer Jeroen van der Boom en André Hazes. Alides Hidding (Time Bandits) was samen met Christoff dan weer verantwoordelijk voor de tekst van 'Dit Ben Ik'.

Deze nieuwe single van Christoff werd deze week (29/05/2023) verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf!!!22 mei 2023
Camille Dhont
Rihanna

Eindelijk .................. de zomer is in het land. En dat zullen we geweten hebben.

De West-Vlaamse Camille Dhont heeft met 'Rihanna' namelijk een nieuwe uiterst zonnige single uitgebracht. Voor deze song werkte Camille samen met een aantal muzikanten die te horen zijn op de monsterhit 'Don't Go Yet' van Camilla Cabello. 'Rihanna' is een nummer dat bol staat van de zomerse beats en waarop het verdomd moeilijk is om die benen niet los te gooien!!
De videoclip van deze song werd twee weken geleden opgenomen in Marbella (Spanje) en kan je bekijken door te klikken op bijhorende afbeelding.

Binnenkort op vrijwel alle zenders maar deze week (22/05/2023) vooral bij ons te horen want 'Rihanna' van Camille werd door onze redactie - met een sangria in de hand - verkozen tot de nieuwe Radio Beiaard 5-sterrenschijf.15 mei 2023
Carter Faith
Wild

Toen de jonge Amerikaanse Carter Faith vorig jaar met de ballade 'Already Crazy' haar allereerste single uitbracht hadden wij haar al in de gaten maar toch werd die song nog iets te licht bevonden om de stempel 5-sterrenschijf te kunnen dragen. Haar nieuwe single daarentegen staat wel stevig in zijn schoenen. 'Wild' is een prachtige pop-countrysong die voor Carter Faith wel eens de doorbraak in de VS zou kunnen betekenen. En waarom niet in Europa?

'Wild' van Carter Faith is deze week (15/05/2023) de Radio Beiaard 5-sterrenschijf. Dagelijks dus meermaals te horen bij Radio Beiaard. De videoclip bekijk je hier door te klikken op bijhorende afbeelding

.8 mei 2023
Pascal Obispo en Giordana Angi
J'Etais Pas Fait Pour Le Bonheur

Hij is een Franse singer-songwriter die in zijn thuisland maar ook in andere Franstalige gebieden reeds meer dan 30 jaar zeer populair is. Zij is een 28-jarige Italiaanse singer-songwriter die nog aan het begin van haar carrière staat.

Pascal Obispo en Giordana Angi hebben nu samen 'J'Etais Pas Fait Pour Le Bonheur' ingezongen, een nummer dat terug te vinden zal zijn op 'Le Beau Qui Pleut' het nieuwe album van Obispo dat in september 2023 zal verschijnen.

'J'Etais Pas Fait Pour Le Bonheur' werd deze week (08/05/2023) verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf en zal dus dagelijks meermaals te horen zijn bij ons. Bekijk ook de bijhorende videoclip van dit nummer door te klikken op de afbeelding.1 mei 2023
Pieternel
Underneath This Skin

Pieternel is een Amsterdamse singer-songwriter. Haar muziekstijl laat zich het beste omschrijven als americana gemixt met klassieke country en moderne pop en folk elementen.
Na haar eerste EP uit 2018, 'Roosevelt Island', is Pieternel nu toe aan haar allereerste full album, 'Underneath This Skin'. Deze langspeler, waarvoor ze trouwens een crowfunding moest opzetten, komt in de herfst van dit jaar (2023) uit.
Als voorbode op dat album werd afgelopen vrijdag (28/04/23) de gelijknamige single op de markt gebracht. De heldere stem en het gevoel waarmee Pieternel op 'Underneath This Skin' te horen is, in combinatie met de americana popstijl, maakt van dit nummer een prima song en een volkomen terechte Radio Beiaard 5-sterrenschijf (01/05/23).24 april 2023
Lissa Lewis
Het Lijkt Wel Zomer

Dat het 'Regenboog Meisje' Lissa Lewis een mooie carrière aan het opbouwen is staat buiten kijf. Al ettelijke keren heeft ze ons gecharmeerd, met haar glimlach maar zeker ook met haar songs die volwassenheid in combinatie met amusement uitstralen. "Een mix van Yasmine en Laura Lynn", hoorden we één van onze collega's onlangs zeggen.

De nieuwe single van Lissa Lewis werd deze week (23/04/2023), door een zeer enthousiaste redactie, verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf. 'Het Lijkt Wel Zomer' is een catchy song met een zeer sterk refrein dat meteen in je hoofd blijft hangen. Een hit in wording!!17 april 2023
Andre Hazes
Deel Van Mij

Twee jaar is het geleden dat we op muzikaal vlak nog iets van André Hazes hadden gehoord. Nu is hij eindelijk terug!!

In de herfst van dit jaar (08/09/23) verschijnt 'Op Mijn Lijf Geschreven', zijn gloednieuw album. "Andre zal verrassen met een nieuw en fris geluid", aldus de platenmaatschappij. Een understatement bij het horen van 'Deel Van Mij', een eerste singletrack die net is verschenen.

'Deel Van Mij', de gloednieuwe André Hazes, werd deze week (17/04/23) verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf.10 april 2023
Dexys
I'm Going To Get Free

We kennen allemaal nog wel Dexys Midnight Runners van 'Come On Eileen' uit 1982. Helaas was het succes van korte duur, de band verdween na die megahit al snel weer van onze radar.

Ondanks de vele metamorfoses die de groep sindsdien heeft ondergaan (naamsverandering en talloze personeelswissels) bleef er één constante, namelijk frontman Kevin Rowland. Het is dan ook de soulvolle stem van deze bijna 70 jarige artiest die de nieuwe single 'I'm Going To Get Free' van Dexys doet klinken zoals toen. Het nummer kreeg deze week (10/04/2023) meer dan terecht de stempel 'Radio Beiaard 5 sterrenschijf' opgedrukt.
Dexys komt trouwens deze zomer (28/07/2023) op de proppen met een nieuw album 'The Feminime Divine'. In september zal de band de langspeler promoten met tal van optredens, helaas enkel en alleen in de UK.

.3 april 2023
Alain Clark & Marc Broussard
Friends

Alain Clark is een Nederlands soul/popmuzikant die bij onze Noorderburen tot pakweg 2014 regelmatig een vrij grote hit scoorde. In België is hij vrijwel onbekend bij het grote publiek. Marc Broussard van zijn kant is een gerespecteerd Amerikaanse zanger en liedjesschrijver die, net als Alain Clark, in ons land weinig bekendheid geniet. Broussard brengt een mix van funk, blues, R&B, rock en pop.
Alain Clark en Marc Broussard hebben samen vorige week (25/03/23) de single 'Friend' uitgebracht, een vlotte stijlvolle song die deze week (03/04/23) unaniem door onze redactie tot 5-sterrenschijf werd verkozen.27 maart 2023
Lucas Nelson + POTR
More Than Friends

Deze zomer verschijnt het nieuwe album van Lukas Nelson (zoon van levende legende Willie Nelson) en zijn band Promise Of The Real. De eerste single van die langspeler heet 'More Than Friends' waarbij Nelson en zijn groep wordt bijgestaan door de nieuwe Amerikaanse countryster, Lainey Wilson.
'More Than Friends', deze week (27/03/23) verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf, is een heerlijk catchy nummer dat binnenkort ongetwijfeld de Amerikaanse (country)hitparade gaat veroveren.20 maart 2023
Dana Winner
Schilderij

Een romantische ballade over de liefde en het leven dat is 'Schilderij', de nieuwe single van Dana Winner die deze week (20/03/23) werd verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf.
Op dit ogenblik trekt Dana Winner samen met 4 muzikanten door Nederland met haar 'Miss You Most Tournee'. Het is een intieme concertreeks waarin ze naast haar klassiekers ook recente liedjes speelt, de nieuwe single 'Schilderij' is er één van.
Net voor het begin van de zomer, op zaterdag 27 mei, zal Dana haar 'Miss You Most Tournee' afsluiten in België, meer bepaald in het Concertgebouw van Brugge.13 maart 2023
Pnau
The Hard Way

De Australische band Pnau werd bij het grote publiek in Europa bekend toen het in de zomer van 2021 de remix produceerde van 'Cold Heart' uitgevoerd door Elton John en Dua Lipa.

Voor hun nieuwe single 'The Hard Way' heeft Pnau de Amerikaanse singer-songwriter Khalid weten te strikken. Een verrassende combinatie waar je even moet aan wennen. 'The Hard Way', deze week (13/03/2023) verkozen tot 5-sterrenschijf bij Radio Beiaard, katapulteert je naar de discomuziek van de jaren 80. Stil blijven zitten is bij het horen van deze song een uiterst moeilijke opdracht.6 maart 2023
Yanni Iliadis
Paris

Yanni Iliadis is een 25-jarige Belgisch-Griekse singer-songwriter uit Vlezenbeek, Vlaams Brabant. Hij maakt akoestische pop-folk Franse chanson met een vleugje Griekse roots.

In zijn nieuwste single 'Paris' vertelt Yanni over een jongen die ervan droomt te leven van zijn passie in de artistieke stad Parijs. Het werd een feelgood song over één van de mooiste steden van Europa.

Wij waren meteen gecharmeerd en kozen 'Paris' van Yanni Iliadis uit tot 5-sterrenschijf voor deze week (06/03/2023).


27 februari 2023
Laura Omloop
Hier Ben Ik Thuis

De 10-jarige Laura Omloop vertegenwoordigde in 2009 ons land op het Junior Eurosongfestival met de single 'Zo Verliefd', een song die de top 3 van de Belgische hitparade bereikte. Enkele jaren later, in 2014, liet ze een laatste keer van zich spreken; de single 'Meer' werd een nummer 1 hit in de Vlaamse Ultratop 50. Daarna werd het heel stil rond haar.

Maar vandaag is de bijna 24-jarige Laura Omloop helemaal terug. Met de afgelopen vrijdag (24/02/23) verschenen single 'Hier Ben Ik Thuis' bewijst Laura dat ze niet alleen als kindsterretje maar ook als volwassen artieste heel wat in haar mars heeft. 'Hier Ben Ik Thuis', een song die naar eigen zeggen gaat over terugkeren naar je roots, werd deze week verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf.20 februari 2023
The Teskey Brothers
Oceans Of Emotions

The Teskey Brothers komen uit Melbourne (Australië) en zijn bijna 15 jaar samen muziek aan het maken. Tot enkele maanden geleden deden ze dat samen met nog enkele andere muzikanten maar heden ten dage bestaat de band enkel en alleen uit de 2 broers Josh en Sam Teskey. De muziek van The Teskey Brothers bevat enorm veel soul met invloeden van jazz en blues.

Op 16 juni van dit jaar (2023) komt hun derde album uit en als voorsmaakje werd enkele dagen geleden (17/02/23) de song 'Oceans Of Emotions' gelanceerd. Een topsong die sinds vandaag (20/02/23) werd gebombardeerd tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf.

The Teskey Brothers zijn op 24 maart te gast in zaal La Madeleine te Brussel. Dit concert is reeds uitverkocht.


13 februari 2023
Jake Shears
Too Much Music

De nieuwe Radio Beiaard 5-sterrenschijf deze week (13/02/23) is van Amerikaanse makelij. De song is afkomstig van de frontman van Scissor Sisters, een groep die onder meer met 'I Don't Feel Like Dancin' ' ook bij ons een enorm grote hit scoorde.

Scissor Sisters zijn officieel niet uit elkaar maar hebben reeds enige tijd hun activiteiten on hold gezet wat de leden van de band de kans geeft om hun soloplannen te ontplooien. Jake Shears, de frontman van Scissor Sisters, is ondertussen aan zijn tweede solo-album toe en daaruit verscheen vorige week de single 'Too Much Music'. Een heerlijke discoplaat die hier bij Beiaard de hele week lang extra aandacht krijgt.


06 februari 2023
Little Kim
Zo Heb Ik Gewacht Op Jou

Twee doorwinterde artiesten die allebei het muzikale hart op de juiste plaats hebben. Zo mag je Kimberly Claeys alias Little Kim en Guido Belcanto omschrijven. Zij aan zij trekken ze regelmatig samen op want Kimberly is sinds jaren een trouwe gastzangeres op talloze optredens van Guido.

Op 'Moederland', het debuutalbum van Little Kim dat verscheen in de herfst van vorig jaar, staan 2 duetten met Guido Belcanto. De song 'Zo Heb Ik Gewacht Op Jou' werd vorige week op single uitgebracht en deze week (06/02/2023) verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf.

'Zo Heb Ik Gewacht Op Jou' straalt in al zijn eenvoud. Kunst hoeft dus echt niet ingewikkeld te zijn, als het maar door kunstenaars is gemaakt.30 januari 2023
Natalia
When You Came By

Zes jaar na haar laatste plaat 'The Sound Of Me' heeft Natalia eindelijk nieuw werk uitgebracht. 'When You Came By' is de titel van de song welke ook terug te vinden zal zijn op 'Halleluja To The Beat', haar nieuwe album dat over pakweg 2 maand (april 2023) zal verschijnen.

'When You Came By' is een prachtige ballade en tevens een ode aan haar partner. De song werd verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf voor deze week (30/01/2023).

Dit jaar is het trouwens 20 jaar geleden dat Natalia haar carrière begon en dat gaat ze vieren met twee spetterende shows in de Lotto Arena te Antwerpen.


23 januari 2023
High Valley & Alison Krauss
Do This Life

'Do This Life' is de titel van de nieuwe single van High Valley & Alison Krauss.

High Valley is de Canadese multi-platina countrygroep die hedendaagse country en traditionele bluegrass perfect in elkaar laat passen. Alison Krauss van haar kant is reeds 35 jaar lang de meest getalenteerde bluegrass-country singer-songwriter. Ze ontving voor haar werk tot op heden 27 Grammy Awards.

De song die zij samen hebben gemaakt zit boordevol optimisme, bevat heel veel schwung en de interactie tussen de vocalen van Brad Rempel (zanger High Valley) en Alison Krauss passen perfect in elkaar. Een topper en dus een logische keuze voor benoeming tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf deze week (23/01/23).


16 januari 2023
Gustaph
Because Of You

Waarom er zovelen verbaasd zijn dat deze Gustaph met 'Because Of You' ons land mag vertegenwoordigen op het Eurosongfestival in Liverpool? Geen flauw idee want dit is het beste wat België de laatste jaren al naar het liedjesfestival heeft gestuurd!!

Een stelling die wij graag staven door 'Because Of You' van Gustaph (Stef Caers) deze week te kronen tot 5-sterrenschijf.

Belgium 12 points!!!09 januari 2023
Sabien Tiels
Jij Bent Alles

Sabien Tiels heeft een nieuwe single uit. Het nummer heet 'Jij Bent Alles' en komt uiteraard van haar meest recente album 'Adelaar' dat in september 2022 het daglicht zag. 'Jij Bent Alles', deze week (09/01/23) uitgeroepen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf, werd geschreven door Udo. Hij had vorig jaar nog een hit met een cover van 'Hou Je Morgen Nog Van Mij', een Sabien Tiels hit uit 1995. Voor de productie van 'Jij Bent Alles' tekende Yannic Fonderie die ook al samenwerkte met onder meer Will Tura, Natalia en Zap Mama.


02 januari 2023
Ilse De Lange
Drown Us Out

Het is dit jaar (2023) liefst 25 jaar geleden dat de Nederlandse Ilse DeLange in Nederland doorbrak met haar lp 'World Of Hurt'. Ondertussen is ze de trotse eigenares van 10 Edisons en bereikten haar albums al achttien keer platina.

Dit jaar zal Ilse DeLange een nieuw soloalbum uitbrengen. Daaruit verscheen reeds enkele maanden geleden de song 'Willing' op single en nu is er ook een tweede single uitgebracht, 'Drown Us Out'.

Ilse haalt met 'Drown Us Out' de jaren 80 terug in haar sound en daar zijn wij van Radio Beiaard natuurlijk helemaal weg van. Vandaar dat onze redactie het nummer deze week (02/01/2023) verkoos tot 5-sterrenschijf.

 

EX 5-STERRENSCHIJVEN 2023

2023 - 2022 - 2021 - 2020