Sinds 1981

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ongeveer 5 jaar heeft het geduurd alvorens we nieuw werk van Adele konden voorstellen en eindelijk is het zover. Om middernacht werd op het platform YouTube, op 15 oktober 2021, de nieuwe single "Easy On Me" gelanceerd. Dat de nood bij de fans hoog was werd al snel duidelijk want YouTube heeft op enkele dagen tijd al tientallen miljoenen views geregistreerd voor deze "Easy On Me" en de bijhorende videoclip.
Een videoclip die je ook op onze website kan bekijken door simpelweg te klikken op de afbeelding.
"Easy On Me" laat de pijn en het gevecht dat je met jezelf voert horen wanneer je besluit uit een relatie te stappen. De inspiratie voor deze ballad zal ze ongetwijfeld bij zichzelf hebben gevonden. Adele vormde namelijk negen jaar lang een koppel met Simon Konecki tot het pakweg 2 jaar geleden tot een definitieve breuk kwam. "Easy On Me" van Adele werd deze week (18/10/21) verkozen tot Radio Beiaard 5-sterrenschijf.
Bekijk de videoclip via onze website door te klikken op de afbeelding.

 

Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daags


De ondertussen 53 jarige Kylie Minogue laat opnieuw van zich horen. In november van dit jaar (2021) zal een nieuw album van haar verschijnen. Alhoewel het woordje nieuw niet echt helemaal van toepassing is want "Disco Guest List Edition" is eigenlijk een herwerking en aanvulling van de langspeler "Disco" die eind vorig jaar werd uitgebracht. Op deze nieuwe versie verschijnen een aantal remixes van songs die op "Disco" ook al te horen waren en je vindt er tevens een aantal nieuwe songs op terug die samenwerkingen bevatten met onder meer Gloria Gaynor en Dua Lipa.
Eén van die nieuwe songs heet "A Second To Midnight", een duet met Olly Alexander van Years & Years. Het werd een aanstekelijke uptempo dancetrack die, ons inziens, over enkele weken wel eens de hitparade zou kunnen bestormen. Voor "A Second To Midnight" die dus de eerste single uit het nieuwe album is geworden, werd ook een videoclip gemaakt. Daarin dansen Kylie Minogue en Ollie Alexander in de legendarische Collin's Musc Hall in Londen. Het is een ietwat bizarre clip waarin de gezichten van Kylie en Olly af en toe van lichaam verwisselen. Zeker de moeite waard om nu al eens te gaan bekijken op onze website. Klikken op de afbeelding volstaat om de video te aanschouwen en de song te beluisteren.
"A Second To Midnight" hoor je vanaf maandag (11/10/2021) dagelijks meermaals bij Radio Beiaard.

 

Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daags


De naam Peter Hoffman is een schuilnaam die in 1981 voor het eerst opdook in het radiowereldje.
Achter deze naam zit een man die slechtziend is en leeft voor zijn hobby.
Peter Hoffman brengt van maandag tot vrijdag om 8u het programma “ Peter In De Ochtend”,
een gevarieerd radioprogramma.
In de ochtend een krant, een tas koffie en toffe muziek, meer moet dat niet zijn.

Peter In De Ochtend, elke weekdag van 08.00u tot 09.00u.
Presentatie : Peter Hoffman

Via onze geijkte kanalen hebben heel wat van onze luisteraars de laatste maanden te kennen gegeven dat ze het verdwijnen van het programma Viva Musica op zondagvoormiddag heel jammer vonden. Presentator Danny De Vos zette namelijk dit voorjaar (2021) zijn populaire uitzending voor onbepaalde tijd on hold.
Radio Beiaard kan U vandaag (09 oktober 2021) met enige fierheid melden dat Viva Musica vanaf morgen opnieuw jullie zondagvoormiddag zal opfleuren.
Een leuke instrumentale plaat, een vergeten klassieker, een discodeuntje, een Vlaamse kraker, een mooie herinnering en het beste uit de hedendaagse hitparade het is allemaal terug!! Bovendien zal net als voorheen ook de nieuwe Radio Beiaard 5-sterrenschijf voorgesteld worden. Daarvoor zal opnieuw beroep gedaan worden op Danny De Man.
Stem dus zeker af en geniet, net als toen, van Lazy Sunday Music!!!!

Viva Musica, elke zondag van 10.00u tot 12.00u.
Presentatie : Danny De Vos

Radio Beiaard is een station dat in beweging blijft.
Medewerkers verdwijnen (tijdelijk) anderen worden verwelkomd.
Wij zijn dan ook genoodzaakt om regelmatig ons uitzendschema te evalueren en aan te passen waar nodig. Bekijk hiernaast een update van ons uitzendschema. Deze update is van toepassing vanaf zaterdag 09 oktober 2021.


zendschema

Zaterdag Zondag
10uur Peter De Vlieghe
Danny De Vos Terug !
  Hitladder Viva Musica
11uur Dirk Van Moorhem
Danny De Vos Terug !
  Muziekweelde Viva Musica
12uur Joffrey Van Laer
Jan Verhoeven
  Spetterende 50 Terugblik Muzikatief
13uur Joffrey Van Laer Robbe Wells Nieuw !
  Spetterende 50 Terugblik Duizenden Klassiekers
......

Zaterdag Zondag
14uur Joffrey Van Laer Robbe Wells Nieuw !
  Spetterende 50 Terugblik Duizenden Klassiekers
15uur Arnold De Nijs Arnold De Nijs
  De Beste Hits Arnolds Old Gold
18uur   Dj Mike
    Single Collectie
19uur John Westland John Westland
  Het muziekpaleis Het muziekpaleis

Thuiswerk werd pas een begrip toen Corona in de lente van 2020 in ons dagelijks leven kwam. Maar bij Radio Beiaard was men zijn tijd ver vooruit. Thuiswerk is bij ons al heel lang een vast gegeven. Sinds jaren presenteren heel wat van onze medewerkers dagelijks vanuit hun eigen radiostudio, al dan niet rechtstreeks, hun programma's.
Zo brengt Rudy Van Hove elke zaterdag- en zondagmiddag vanuit zijn woonplaats het programma Muziekland. Op de bijgevoegde foto kan je alvast een glimp opvangen van "de radiostudio des huizes" van waaruit Rudy Van Hove je telkens weer laat genieten van de mooiste klassiekers en de hedendaagse hits!!

Muziekland, elke zaterdag en zondag tussen 16.00u en 17.00u.
Presentatie : Rudy Van Hove

 


De Spetterende 50 wordt samengesteld uit meer dan 65 jaar
Spetterende 50 hitlijsten.
3 uur hits uit één en dezelfde week over de jaren heen.

De Spetterende 50 Terugblik
zaterdag 12.00u – 15.00u
woensdag 14.00u – 17.00u (herhaling)
Ooit al gehoord van een Google Nest Hub?
De Google Nest Hub is een Smart Home Hub die heel wat in zijn mars heeft en nu aan zijn tweede generatie toe is.

Het is een spraakassistent met ingebouwd scherm, je bedient met je stem de slimme producten die zich in je huis bevinden. Daarnaast gebruik je het beeldscherm onder meer om een recept te lezen of foto's te bekijken. Maar bovenal kan je hiermee ook Radio Beiaard beluisteren en dat in een klankkwaliteit om U tegen te zeggen. En de prijs? Die valt meer dan mee want tegenwoordig koop je dit toestel al voor amper 80 euro!!!

Heb jij vragen over de Google Nest Hub? Klik dan op onderstaande linken :

Functies
Meer informatie

Kopen via Google
Spraakcommando (Routine) Radio Beiaard luisteren instellen.


In Nederland is ze de laatste jaren alom bekend geworden, Romy Monteiro. Als musicalster (The Bodyguard), als actrice (soapserie Goede Tijden Slechte Tijden) en onlangs als presentatrice (Junior Songfestival in Ahoy Rotterdam)
Ondertussen heeft ze ook al enkele singles uitgebracht die net niet de hitparade haalden alhoewel daar binnenkort wel eens verandering in zou kunnen komen. Met "Wat Doe Jij Dan" heeft ze ons inziens in elk geval een potentiële hit te pakken. Dit nummer is ook het allereerste waar ze zelf heeft aan meegeschreven en waarvan ze tevens zegt dat ze hiermee eindelijk haar eigen sound heeft gevonden. De song is een hedendaags popnummer dat gaat over de onzekerheid van een prille verliefdheid. De hele week lang meermaals te horen bij Radio Beiaard.
Je kan ook op de afbeelding naast deze tekst klikken zodat je al meteen "Wat Doe Jij Dan" van Romy Monteiro kan beluisteren.


Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daags

Voortaan kan je bij Radio Beiaard van maandag tot en met vrijdag (behalve op woensdag) luisteren naar "De Favorieten".
In dit programma hoor jij de toppers die op dit ogenblik de plak zwaaien in de hitparade in Vlaanderen. Maar er is meer want wij gaan ook 'luisteren bij de buren' (Nederland, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk). Wij luisteren met andere woorden regelmatig voor jou naar radiostations uit onze buurlanden, maken vervolgens een selectie van de meest gedraaide songs aldaar en laten die dan op je los. Bovendien is er in elke uitzending ook nog ruimte voor 'De ver van hier hit', een populaire song die aan de (spreekwoordelijke) andere kant van de wereld razend populair is. Verder brengen wij je ook een selectie van onze eigen favoriete platen.


"De Favorieten", in een lowprofilepresentatie van Danny De Vos en Danny De Man, iedere maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telkens van 15.00u tot 16.00u.

Afgelopen donderdag (23/09/21) verscheen het nieuwe album van Mama's Jasje "Spiegel". Het is een verzameling geworden van een aantal covers en zeven nieuwe songs.
Het nummer "Lief" dat in augustus van dit jaar werd uitgebracht was een voorbode van dat album. Wij hebben ondertussen de hele langspeler beluisterd en dat bracht ons onder meer bij de song "Een Boek Voor Jou". Officieel is het heden (27/09/21) nog niet echt duidelijk of dit nummer de tweede single uit "Spiegel" zal worden maar onze redactie twijfelt daar blijkbaar niet aan, het verkoos "Een Boek Voor Jou" nu reeds tot de nieuwe 5-sterrenschijf..


Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daags

"I've never said this before about any previous efforts, but I believe this is by far my best album in many a year", aldus Rod Stewart over zijn nieuwe langspeler. Het album heet "The Tears Of Hercules" en zal op 12 november 2021 het daglicht zien. Een beetje country en een beetje rock maar vooral catchy, goed in het gehoor liggend dus, dat is hoe je deze lp het best omschrijft.
De eerste singletrack uit dit nieuwe album weerspiegelt dat helemaal. De single die pas afgelopen donderdag (16 september 2021) uitkwam heeft onze redactie meteen kunnen overtuigen, "One More Time" werd als dusdanig met éénparigheid van stemmen verkozen tot nieuwe 5-sterrenschijf. Het verhaal achter "One More Time" handelt volgens de 76 jarige artiest over het feit dat je nog één maal naar bed zou willen gaan met je ex omdat vrijen met haar altijd zo heerlijk is geweest. "Een autobiografische tekst", aldus nog Rod Stewart.


Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daags

Sting wordt 70 dit jaar en dat wordt gevierd want op 19 november 2021 brengt hij met “The Bridge” een gloednieuw album uit. Hij schreef alle liedjes van zijn nieuwe langspeler tijdens de Coronapandemie en de daarbij horende lockdown.
“The Bridge” is het 15de studioalbum van Sting en telt 10 songs. Op de Deluxe versie van de cd kan je nog 3 extra nummers beluisteren waaronder “(Sittin’ On) The Dock Of The Bay” een cover van een nummer dat onlosmakelijk verbonden is met de originele uitvoerder Otis Redding.

Uit het nieuwe album van Gordon Summer (Sting) is nu reeds een eerste single verschenen “If It’s Love”. De song klinkt vrolijk alhoewel de tekst van het nummer dat niet altijd is. Een potentiële hit is het ons inziens wel geworden. Overtuig jezelf en beluister het nummer op onze extra pagina “5-sterrenschijf”. Deze kan je consulteren door te klikken op de afbeelding. Uiteraard hoor je de song ook 5x per dag op dit radiostation.


Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daags

 

Infoflash. zit sinds mensenheugenis van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00u en 12.00u in jouw radio. De man die instaat voor de presentatie van deze uitzending heet Harry De Graef. Al bijna 40 jaar maakt hij radio in Dendermonde, een levende legende dus.

Infoflash is een dagelijkse uitzending en bevat lokale informatie over Dendermonde en zijn regio. Deze berichten worden afgewisseld door met heel veel zorg uitgekozen muzieknummers. Harry besteedt ook aandacht aan jarige artiesten door elk van hen in de bloemetjes te zetten met één van zijn/haar songs.


Infoflash met Harry De Graef, ook in de lente van 2021, live vanuit Dendermonde, iedere werkdag tussen 10.00u en 12.00u bij Radio Beiaard.

Van zodra je over een internetverbinding beschikt kan je Radio Beiaard op allerhande manieren beluisteren.
Op je smartphone, eventueel in combinatie met een bluetooth speaker, via onze website of op allerhande radioplatformen zoals TuneIn, eventueel in combinatie met jouw wifi speakers (Sonos, Samsung, Teufel enz .........).

Maar er zijn ook heuse wifi radio-ontvangers zoals tafelradio's en tuners te koop.
Enkele voorbeelden :


ALBRECHT DR 461

DENVER IR-140
TECHNAXX TX-153
DUAL IR 2 A
DE KEUZE VAN RADIO BEIAARD : EEN HAMA HIFI TUNER
Met eventuele vragen over internet radio-ontvangers kan je altijd bij ons terecht via de gekende kanalen


 
 
 

  
Voorzitter
Technisch verantwoordelijke

         

Presentators

Al onze medewerkers zijn bereikbaar via mail op STUDIO @ RADIOBEIAARD.BE

 

 

 

 


 

 

 

     
   
 

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Zaterdag Zondag

00 Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws 00 Nieuws Nieuws 00
  Jukebox Jukebox Jukebox Jukebox Jukebox   Marco De Bruyn Marco De Bruyn  
  Non-Stop Non-Stop Non-Stop Non-Stop Non-Stop   Hitmolen Hitmolen  
08 Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws 08 Nieuws Nieuws 08
  Peter Hoffman
Peter Hoffman
Peter Hoffman
Peter Hoffman
Peter Hoffman
  Rudolf Stevens Rudolf Stevens  
 
Hoffman In De Ochtend
Hoffman In De Ochtend
Hoffman In De Ochtend
Hoffman In De Ochtend
Hoffman In De Ochtend
  De Muziekdoos
Terug Naar Toen
 
09 Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws 09 Nieuws Nieuws 09
  Jos Van Meer
Jos Van Meer
Jos Van Meer
Jos Van Meer
Jos Van Meer
  Jos Van Meer
Rudolf Stevens  
  Weer Of Geen Weer
Weer Of Geen Weer
Weer Of Geen Weer
Weer Of Geen Weer
Weer Of Geen Weer
  Weer Of Geen Weer
De Muziekdoos
 
10 10 10
  Harry De Graef
Harry De Graef
Harry De Graef
Harry De Graef
Harry De Graef
  Peter De Vlieghe
Danny De Vos  
  Infoflash
Infoflash
Infoflash
Infoflash
Infoflash
  Hitladder
Viva Musica
 
11 11 11
  Harry De Graef Harry De Graef Harry De Graef Harry De Graef Harry De Graef   Dirk Van Moorhem
Danny De Vos  
  Infoflash
Infoflash
Infoflash
Infoflash
Infoflash
  Muziekweelde
Viva Musica
 
12 Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws 12 Nieuws Nieuws 12
  Robbe Wells Robbe Wells Robbe Wells Robbe Wells Robbe Wells   Joffrey Van Laer
Jan Verhoeven  
  Robbes middag show
Robbes middag show
Robbes middag show
Robbes middag show
Robbes middag show
  Spetterende 50 Terugblik
Muzikatief
 
13 Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws 13 Nieuws Nieuws 13
  Bert Van Aerde
Bert Van Aerde
Bert Van Aerde
Bert Van Aerde
Bert Van Aerde
  Joffrey Van Laer
Robbe Wells  
  Siesta
Siesta
Siesta
Siesta
Siesta
  Spetterende 50 Terugblik
Duizenden Klassiekers  
14 14 14
  Bart Mottart
Bart Mottart
Joffrey Van Laer
Bart Mottart
Bart Mottart
  Joffrey Van Laer
Robbe Wells  
  Nooit Vervelende Hits
Nooit Vervelende Hits
Spetterende 50 Terugblik
Nooit Vervelende Hits
Nooit Vervelende Hits
  Spetterende 50 Terugblik
Duizenden Klassiekers  
15 15 15
  Danny De Vos / De Man
Danny De Vos / De Man
Joffrey Van Laer
Danny De Vos / De Man
Danny De Vos / De Man
  Arnold De Nijs
Arnold De Nijs
 
  De Favorieten
De Favorieten
Spetterende 50 Terugblik
De Favorieten
De Favorieten
  De Beste Hits
Arnolds Old Gold
 
16 16 16
  Carlo Van Der Mast
Carlo Van Der Mast
Joffrey Van Laer
Carlo Van Der Mast
Carlo Van Der Mast
  Rudy Van Hove
Rudy Van Hove
 
  Doorheen De Jaren
Doorheen De Jaren
Spetterende 50 Terugblik
Doorheen De Jaren
Doorheen De Jaren
  Muziekland
Muziekland
 
17 Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws 17 Nieuws Nieuws 17
  Eric Devalk
Eric Devalk
Eric Devalk
Eric Devalk
Eric Devalk
  Rudy Verbiest Rudy Verbiest  
  Hitkampioen
Hitkampioen
Hitkampioen
Hitkampioen
Hitkampioen
  Saturday Soundmix Sunday Soundmix  
18 Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws 18 Nieuws Nieuws 18
  Mike West Mike West Mike West Mike West Mike West   Rudy Verbiest Dj Mike  
  Westexpress
Westexpress
Westexpress
Westexpress
Westexpress
  Saturday Soundmix Single Collectie  
19 19 19
  Ludo De Vos Ludo De Vos Ludo De Vos Ludo De Vos Ludo De Vos   John Westland John Westland  
  Voor Muziekliefhebber
Voor Muziekliefhebber
Voor Muziekliefhebber
Voor Muziekliefhebber
Voor Muziekliefhebber
  Het Muziekpaleis
Het Muziekpaleis
 
20 Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws 20 Nieuws Nieuws 20
  Jukebox Jukebox Jukebox Erik Beks
Jukebox   Gerard Hannink
Harry Tiger
 
  Non-Stop Non-Stop Non-Stop PowerOnline
Non-Stop   De Jaren 70
Fav Muziekcollectie
 
21 21 21
  Jukebox Jukebox Jukebox Erik Beks
Jukebox   Gerard Hannink
Peter Hoffman
 
  Non-Stop Non-Stop Non-Stop PowerOnline
Non-Stop   De Jaren 70
Relax
 
22 Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws 22 Nieuws Nieuws 22
  Jukebox Jukebox Jukebox Jukebox Jukebox   Al Van Dam Dj Mike  
  Non-Stop Non-Stop Non-Stop Non-Stop Non-Stop   Country Music show Country Music Factory  
23 23 23
  Jukebox Jukebox Jukebox Jukebox Jukebox   Al Van Dam Dj Mike  
  Non-Stop Non-Stop Non-Stop Non-Stop Non-Stop   Country Music show Country Music Factory  

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Zaterdag Zondag

 
 
 


 

 

 


 

Beluister via een App.

 

 

Beiaard Radio is ook te beluisteren via onderstaande platformen

 

 

 

 

 

 

 
Op de zolder van de familie Pieters in de Blauwe Steenstraat ontstond op 26 oktober 1981 het idee om ''vrije radio' te maken. Vijf jonge mensen zetten zich daarvoor in en zorgden voor muziek, bestemd voor een jong luisterpubliek. De DJ’s (toen waren er nog niet erg veel) die hun radio fier ‘ALBATROSS’ doopten, hielden het een klein jaar vol op die zolderkamer. Toen begonnen de problemen. Het ontvangen van gasten en nieuwe (vreemde) DJ’s was een inbreuk op het privé-leven van de familie Pieters.
Er moest een nieuwe woonst worden gezocht. Zo verhuisde ALBATROSS na 1 jaar uit de privé-woning in de Blauwe Steenstraat naar de Killeweg aan de schelde. Het succesvolle eenjarig bestaan werd ondertussen gevierd in aanwezigheid van vele vedetten. Het eerste verjaardagsfeest, dat een volwassen outlook had, was een groot succes.
Albatross groeide en kreeg zelfs een beheerraad. Op 1 aug ustus 1983 werd opnieuw verhuisd. Albatross huurde 1 van de voormalige gebouwen van supermarkt Malschaert, gelegen aan de Mechelsesteenweg. Daar waar nu nog steeds de studio’s gevestigd zijn van Family Radio Beiaard. Albatross zou spoedig uitgroeien tot één van de grootste vrije zenders in de omstreken met groot luisterpubliek…We noteren december 1980. Het onderwerp ?vrije radio? kwam heel toevallig ter sprake bij enkele vrienden. Van het ??n kwam het ander en enkele weken later, de kalender wijst januari 1981 aan, werd tweedehandsmateriaal aangeschaft. De spaarvarkens van het vriendenclubje werden geplunderd.

Het moest dus al serieus zijn, alleen al omwille van de ge?nvesteerde spaarcenten. Omdat het idee was enkel in het weekend uit te zenden werd RADIO WEEKEND geboren. Er werd echter nog niet uitgezonden omdat er nog geen zender en huisvesting was. Er werd een TD georganiseerd om geld in te zamelen en ja hoor, in de lente kon de zender en de mast worden aangekocht. In juli kon het gezelschap zich installeren ergens in Denderbelle.

Op 8 augustus 1981 om 12 uur pinkten onze vrienden enkele gelukstraantjes weg. Voor het eerst klonk Radio Weekend stoer in de ether en kon men in vele huiskamers een nieuw radiostation ontvangen. Maar de problemen begonnen nu pas. Achtervolging en opsporing door de BOB zorgde ervoor dat Weekend met zijn hebben en houwen meerdere keren genoodzaakt was het hazenpad te kiezen. Zo werd verhuisd naar Grembergen en Droeshout-Opwijk.

In augustus 1982 besliste het Weekend-bestuur te stoppen met radio te maken. De geruchten in verband met legalisatie en de daarmee gepaard gaande lasten was de reden daartoe. Radio Weekend zou op het hoogtepunt van zijn populariteit een roemloze dood gestorven zijn indien de DJ die het laatste laatavondprogramma verzorgde, Harry de Graef (Maurits de Saeger) het roer niet in handen had genomen. Onder het bewind van Harry de Graef werd een andere koers gevaren, en met succes! De Brusselsestraat werd een definitieve verblijfplaats. Met Weekend ging het steeds maar beter en beter?


Omdat er in Dendermonde vier vrije zenders waren, ALBATROSS, ’t ROS, WEEKEND en MI AMIGO (watertoren), terwijl er volgens de toenmalige wet slechts twee frequenties beschikbaar waren, besloten WEEKEND en ALBATROSS samen te smelten tot 1 vrije radio die radio DELTA gedoopt werd. Maurits de Saeger, die indertijd Weekend van de ondergang redde en voorzitter was, werd ook voorzitter van Delta. Albert de Bock (de laatste voorzitter van Albatross) kwam in het bestuur van Delta in de functie van penningmeester. Op 2 februari 1985 begon Delta als officieel radiostation met zijn uitzendingen.


Maar later werden we alweer verplicht om van naam te veranderen toen bleek dat de naam "Delta"als radiozender reeds bestond.Er was volgens de wet maar één frequentie onder deze naam toegelaten.Uiteindelijk kozen we voor de naam "Radio Beiaard".


Radio Beiaard onderging nog enkele metamorfoses qua presentatoren en het station besloot na innoverende tijden om aan te sluiten tot een keten.De "Family" keten was onze eerste doorbraak tot een nieuw publiek , zonder onze trouwe luisteraars te verliezen. Doch door de ondergang van deze keten , werd de "Contact2"-groep geboren , waar Radio beiaard aan deelnam. Het liep ook daar niet van een leien dakje en onze hele "keten"-historie deed ons terugblikken op onze jarenlange succesvolle individualiteit als radiostation. De beslissing was snel gemaakt , we blijven onafhankelijk als radio en kozen voor de nu nog steeds lovende naam : Familyradio Beiaard ! Met dank aan onze luisteraars


Op 31 december 2017 moet Radio Beiaard het FM landschap verlaten. De populaire Dendermondse radiozender krijgt geen nieuwe erkenning van toenmalig minister van cultuur Sven Gatz. De nieuwe uitzendvoorwaarden voor regionale radiozenders doen Beiaard de das om. De verslagenheid bij de twintig vrijwilligers is enorm groot.
Een klein deel van de medewerkers besloot om Beiaard niet op te doeken maar om vanaf 01 januari 2018 door te gaan als internetradio. 2 jaar later herademt Beiaard Radio. Nieuwe medewerkers bieden zich aan, steeds meer luisteraars vinden opnieuw de weg naar het station, de website werd vernieuwd, enz................ .
En hij staat nog steeds aan het roer - nu al bijna 40 jaar - Maurits De Saeger (Harry De Graef), de onbetwiste kapitein, een levende legende in de Dendermondse radiowereld.
Tel

(+32) 052 22 14 14  

Adres

Mechelsesteenweg 62 Dendermonde Oost-vlaanderen 9200 Belgie  

mail

info@radiobeiaard.be

Youtube

https://www.youtube.com/channel/UC0sbKwG3L_1t4q63EdBaJjQ

Facebook

https:/www.facebook.com/radiobeiaard
Luister-adres radiobeiaard.com

BEIAARD © 2020