Sinds 1981

 

 

vanaf 17 januri 2022

Maandag - Vrijdag

00 Jukebox
Non-Stop

00
07 Peter Hoffman
Hoffman In De Ochtend

07
08 Let The Music Play
Continu muziek


08
09 Jos Van Meer
Weer Of Geen Weer

09
10 Let The Music Play
Continu muziek


10
11 Carlo Van Der Mast
Doorheen De Jaren

11
12 Let The Music Play
Continu muziek


12
13 Bert Van Aerde
Siesta

13
14 Let The Music Play
Continu muziek


14
15 Bart Mottart
Nooit Vervelende Hits

15
16 Let The Music Play
Continu muziek


16
17 Eric Devalk
Hitkampioen

17
18 Let The Music Play
Continu muziek


18
19 Ludo De Vos
Voor De Muziekliefhebber

19
20 Let The Music Play
Continu muziek


20
21 Let The Music Play
Continu muziek


21
22 Jukebox
Non-Stop

22
23 Jukebox
Non-Stop

23

Maandag - Vrijdag


 

vanaf 22 januri 2022

Zaterdag

Zondag

00 Jukebox
Non-Stop

00 Jukebox
Non-Stop

00
07 Marco De Bruyn
Hitmolen

07 Rudolf Stevens
De Muziekdoos

07
08 Rudolf Stevens
Terug Naar Toen

08 Rudolf Stevens
De Muziekdoos

08
09 Jos Van Meer
Weer Of Geen Weer

09 Jan Verhoeven
Muzikatief

09
10 Let The Music Play
Continu muziek


10 Danny De Vos
Viva Musica

10
11 Jan Verhoeven
Muzikatief

11 Danny De Vos
Viva Musica

11
12 Rudy Van Hove
Muziekland

12 Rudy Van Hove
Muziekland

12
13 Let The Music Play
Continu muziek


13 Let The Music Play
Continu muziek


13
14 John Westland
Het Muziekpaleis

14 John Westland
Het Muziekpaleis

14
15 Let The Music Play
Continu muziek


15 Let The Music Play
Continu muziek


15
16 Ferdy Van Millen
Achteruitkijkspiegel

16 Ferdy Van Millen
Achteruitkijkspiegel

16
17 Rudy Verbiest
Saturday Soundmix

17 Rudy Verbiest
Sunday Soundmix

17
18 Rudy Verbiest
Saturday Soundmix

18 Dirk Van Moorhem
Muziekweelde

18
19 Peter De Vlieghe
Hitladder

19 Johan De Graef
Gouwe Ouwe Show

19
20 Geerard Hannink
De Jaren 70

20 Johan De Graef
Gouwe Ouwe Show

20
21 Geerard Hannink
De Jaren 70

21 Harry Tiger
Fav Muziekcollectie

21
22 Al Van Dam
Country Music show

22 Jukebox
Non-Stop

22
23 Al Van Dam
Country Music show

23 Jukebox
Non-Stop

23

Zaterdag

Zondag


 

 

 

 

 

 

 

 

 Meer muziek, dat is wat Radio Beiaard U in 2022 wil aanbieden. Daarom zullen we vanaf maandag 17 januari onze programmatie aanpassen.

Van maandag tot en met vrijdag (07.00u - 20.00u) zal een gesproken uitzending telkens worden opgevolgd
door"Let The Music Play", een uitzending met continu muziek. Dit programma zal, in mindere mate, ook 's avonds en in het weekend zijn intrede maken.

"Let The Music Play" brengt een verzorgde mix van de beste hits en de mooiste souvenirs en zal jou ongetwijfeld kunnen bekoren.

Uiteraard blijft ook het vertrouwde non-stop programma Jukebox van de partij.

Klik op bijhorende afbeelding en consulteer het volledig vernieuwde uitzendschema van Radio Beiaard.


Op 7 maart 2022 zal Dolly Parton, ze wordt deze week 76 (19/01/2022), haar allereerste novelle verschijnen. Ze schreef het samen met niemand minder dan thrillerschrijver James Patterson. Enkele dagen voor het boek uitkomt zal haar nieuw album "Run, Rose, Run" verschijnen. Deze langspeler, met 12 gloednieuwe songs, gaat samen met het boek dat dezelfde titel kreeg.

Uit "Run, Rose, Run" werd afgelopen vrijdag (14/01/2022) een allereerste single voorgesteld. Het nummer "Big Dreams And Faded Jeans" is een song met een rechttoe rechtaan country-arrangement en gaat over een jonge vrouw die besluit om haar biezen te pakken en naar Nashville te reizen waar ze een muzikale carrière wil uitbouwen.

De nieuwe Dolly Parton staat met "Big Dreams And Faded Jeans" de hele week in de belangstelling bij Radio Beiaard. We draaien de song meermaals per dag en als je klikt op de bijhorende afbeelding kan je het nummer ook via YouTube beluisteren.

Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daags


Vanaf 17/01/22 wordt bij Radio Beiaard de weekprogrammatie grondig herschikt. Enkele vaste waarden blijven uiteraard wel op post en zullen, zoals we dat al jaren van hen gewend zijn, alweer het beste van zichzelf geven.

Zo zal Jos Van Meer opnieuw tussen 09.00u en 10.00u te beluisteren zijn. Jos was met zijn programma "Weer Of Geen Weer" sinds vorige maand (29/11/21) verhuisd naar een later tijdstip maar krijgt nu dus zijn vaste stek terug. "Weer Of Geen Weer" is er trouwens niet alleen op weekdagen maar ook op zaterdag.

Weer Of Geen Weer, van maandag tot en met zaterdag 09.00u - 10.00u
Presentatie : Jos Van Meer


Voor Sasha Rosen en Davy Gilles begint het nieuwe jaar met een duetsingle. "Geloof Jij In Mij" vertelt het verhaal van een koppel dat twijfelt of ze uit elkaar moeten gaan. Uiteindelijk beslissen ze toch om voor elkaar te kiezen, omdat ze beseffen dat liefde overwint, zolang ze maar genoeg geloven in elkaar.

"Geloof Jij In Mij" is een nummer dat nauw aansluit bij wat hun Nederlandse collega's Suzan & Freek brengen, een schitterend duet dat nogmaals bewijst dat Sasha & Davy meer waardering mogen krijgen in de Vlaamse muziekwereld.
Deze week (10/01/22) hoor je Sasha & Davy dagelijks meermaals bij Beiaard. De zeer verzorgde videoclip, opgenomen in het gloednieuwe Van der Valk hotel te Mechelen, kan je bekijken als je klikt op bijhorende afbeelding.

Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daags


Dat Danny De Vos sinds oktober van dit jaar (2021) op zondag opnieuw zijn plaats heeft ingenomen in de programmatie van Radio Beiaard, daar is menig luisteraar ongetwijfeld blij mee. Bij heel wat van onze luisteraars is een gezellige zondagvoormiddag zelfs onlosmakelijk verbonden met "Viva Musica".

Danny weet als geen ander jouw zondagvoormiddag te kruiden met een mix van leuke instrumentale plaatjes, vergeten klassiekers, discodeuntjes, Vlaamse krakers, gloednieuwe toppers, enz.... , soms verrassend, soms zo herkenbaar. Naast dit alles belt Danny De Vos omstreeks 11.45u steevast radiocollega Danny De Man op. Hij maakt dan de nieuwe Radio Beiaard 5-sterrenschijf voor de toekomende week bekend.

Viva Musica, elke zondag 10.00u - 12.00u
Presentatie : Danny De Vos
Luc Jones, een charmezanger uit het Oost-Vlaamse Ninove, treed dezer dagen voor één keer uit zijn gewone doen met het nummer "Perdoname".
Lang geleden vroeg producer Andy Free aan Luc Jones om "Perdoname" in te zingen maar omwille van bepaalde omstandigheden werd de song nooit uitgebracht. Vijftien jaar later werd het nummer opgevist en herwerkt. Het kreeg een lekkere beat mee, er werden wat eigenaardigheden aan toegevoegd en er kwam ook een heuse videoclip aan te pas.

Luc Jones is zeer blij met het resultaat en geeft graag toe dat zowel producer Andy Free als hijzelf zich goed geamuseerd hebben tijdens het maken van dit projectje, ze hopen dat het publiek dat ook gaat doen. Hij benadrukt wel dat het gaat om een éénmalig iets en dat hij uiteraard eerst en vooral een charmezanger is en blijft.
"Perdoname" is naar onze smaak in elk geval een zeer geslaagde gimmick waar we graag extra aandacht aan besteden. Daarom verkozen we het nummer tot 5-sterrenschijf. De hele week lang (03/01/22) is "Perdoname" van Luc Jones dus meerdere malen per dag te beluisteren bij Radio Beiaard. Bekijk vooral ook de aanstekelijke videoclip, klik hiervoor op de bijhorende afbeelding.

Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daags


Radio Beiaard is verheugd om nog eens een 5-sterrenschijf van Belgische makelij te kunnen voorstellen. Deze keer valt die eer te beurt aan een gerenommeerd studio- en live muzikant die al ettelijke jaren in de muziekwereld actief is.

Little Chris, een virtuoos gitaarspeler, werkte reeds samen met artiesten als Paul Michiels, Nathalia, Wim Soutaer, Boogie Boy, Gunther Neefs, Yasmine, Sofie en nog heel wat andere Belgische kleppers. Tevens deelde hij ook al het podium met internationale sterren als James Brown, Ellen Foley en Johnny Logan.

Sinds enige tijd zet Little Chris de stap van begeleidingsmuzikant naar frontman. Hij deed dat eerst door middel van heel wat solo- optredens en nu waagt hij zich dus ook aan een allereerste solosingle.
"Heaven Has Sent Us An Angel" werd opgenomen bij en geproduceerd door Lex De Groot waarbij Monique Harcum (Nathalia, Mo & Grazz) Chris heeft gecoacht en ook de geweldige backing vocals heeft ingezongen. Dit is zonder enige twijfel een nummer dat ons inziens, zonder enig voorbehoud, onder de noemer "Beste Belgische Popmuziek" mag geplaatst worden.
Het is dus meer dan terecht dat "Heaven Has Sent Us An Angel" van Little Chris de hele week lang, vanaf maandag 26/12/21, in de belangstelling staat bij Radio Beiaard.
Bekijk de videoclip en beluister het nummer ook op deze website. Klik hiervoor op de bijhorende afbeelding.

Radio Beiaard 5-sterrenschijf – 5 dagen – 5x daagsOoit al gehoord van een Google Nest Hub?
De Google Nest Hub is een Smart Home Hub die heel wat in zijn mars heeft en nu aan zijn tweede generatie toe is.

Het is een spraakassistent met ingebouwd scherm, je bedient met je stem de slimme producten die zich in je huis bevinden. Daarnaast gebruik je het beeldscherm onder meer om een recept te lezen of foto's te bekijken. Maar bovenal kan je hiermee ook Radio Beiaard beluisteren en dat in een klankkwaliteit om U tegen te zeggen. En de prijs? Die valt meer dan mee want tegenwoordig koop je dit toestel al voor amper 80 euro!!!

Heb jij vragen over de Google Nest Hub? Klik dan op onderstaande linken :

Functies
Meer informatie

Kopen via Google
Spraakcommando (Routine) Radio Beiaard luisteren instellen.


Van zodra je over een internetverbinding beschikt kan je Radio Beiaard op allerhande manieren beluisteren.
Op je smartphone, eventueel in combinatie met een bluetooth speaker, via onze website of op allerhande radioplatformen zoals TuneIn, eventueel in combinatie met jouw wifi speakers (Sonos, Samsung, Teufel enz .........).

Maar er zijn ook heuse wifi radio-ontvangers zoals tafelradio's en tuners te koop.
Enkele voorbeelden :


ALBRECHT DR 461

DENVER IR-140
TECHNAXX TX-153
DUAL IR 2 A
DE KEUZE VAN RADIO BEIAARD : EEN HAMA HIFI TUNER
Met eventuele vragen over internet radio-ontvangers kan je altijd bij ons terecht via de gekende kanalen


 
 
 

 Voorzitter
Technisch verantwoordelijke

     
         

Presentators

Al onze medewerkers zijn bereikbaar via mail op STUDIO @ RADIOBEIAARD.BE

 

 

 

 


 

 

 

     
   
 

vanaf 17 januri 2022

Maandag - Vrijdag

00 Jukebox
Non-Stop

00
07 Peter Hoffman
Hoffman In De Ochtend

07
08 Let The Music Play
Continu muziek


08
09 Jos Van Meer
Weer Of Geen Weer

09
10 Let The Music Play
Continu muziek


10
11 Carlo Van Der Mast
Doorheen De Jaren

11
12 Let The Music Play
Continu muziek


12
13 Bert Van Aerde
Siesta

13
14 Let The Music Play
Continu muziek


14
15 Bart Mottart
Nooit Vervelende Hits

15
16 Let The Music Play
Continu muziek


16
17 Eric Devalk
Hitkampioen

17
18 Let The Music Play
Continu muziek


18
19 Ludo De Vos
Voor De Muziekliefhebber

19
20 Let The Music Play
Continu muziek


20
21 Let The Music Play
Continu muziek


21
22 Jukebox
Non-Stop

22
23 Jukebox
Non-Stop

23

Maandag - Vrijdag


 

vanaf 22 januri 2022

Zaterdag

Zondag

00 Jukebox
Non-Stop

00 Jukebox
Non-Stop

00
07 Marco De Bruyn
Hitmolen

07 Rudolf Stevens
De Muziekdoos

07
08 Rudolf Stevens
Terug Naar Toen

08 Rudolf Stevens
De Muziekdoos

08
09 Jos Van Meer
Weer Of Geen Weer

09 Jan Verhoeven
Muzikatief

09
10 Let The Music Play
Continu muziek


10 Danny De Vos
Viva Musica

10
11 Jan Verhoeven
Muzikatief

11 Danny De Vos
Viva Musica

11
12 Rudy Van Hove
Muziekland

12 Rudy Van Hove
Muziekland

12
13 Let The Music Play
Continu muziek


13 Let The Music Play
Continu muziek


13
14 John Westland
Het Muziekpaleis

14 John Westland
Het Muziekpaleis

14
15 Let The Music Play
Continu muziek


15 Let The Music Play
Continu muziek


15
16 Ferdy Van Millen
Achteruitkijkspiegel

16 Ferdy Van Millen
Achteruitkijkspiegel

16
17 Rudy Verbiest
Saturday Soundmix

17 Rudy Verbiest
Sunday Soundmix

17
18 Rudy Verbiest
Saturday Soundmix

18 Dirk Van Moorhem
Muziekweelde

18
19 Peter De Vlieghe
Hitladder

19 Johan De Graef
Gouwe Ouwe Show

19
20 Geerard Hannink
De Jaren 70

20 Johan De Graef
Gouwe Ouwe Show

20
21 Geerard Hannink
De Jaren 70

21 Harry Tiger
Fav Muziekcollectie

21
22 Al Van Dam
Country Music show

22 Jukebox
Non-Stop

22
23 Al Van Dam
Country Music show

23 Jukebox
Non-Stop

23

Zaterdag

Zondag


 Meer muziek, dat is wat Radio Beiaard U in 2022 wil aanbieden.
Daarom zullen we vanaf maandag 17 januari onze programmatie aanpassen.

Zondag 16 januari

00 Nieuws 07
  Rudolf Stevens  
  De Muziekdoos
 
08 Nieuws 08
  Rudolf Stevens  
  De Muziekdoos
 
09 Nieuws 09
  Jan Verhoeven  
  Muzikatief
 
10 10
  Danny De Vos  
  Viva Musica
 
11 11
  Danny De Vos  
  Viva Musica
 
12 Nieuws 12
  Rudy Van Hove
 
  Muziekland
 
13 Nieuws 13
  John Westland  
  Het Muziekpaleis
 
14   14
  Let The Music Play  
  Non-Stop  
15   15
  Ferdy Van Millen
 
  Achteruitkijkspiegel  
16   16
  Dirk Van Moorhem
 
  Muziekweelde
 
17 Nieuws 17
  Rudy Verbiest  
  Sunday Soundmix  
18 Nieuws 18
  Johan De Graef
 
  Gouwe Ouwe Show
 
19   19
  Johan De Graef
 
  Gouwe Ouwe Show
 
20 Nieuws 20
  Harry Tiger
 
  Fav Muziekcollectie
 
21   21
  Let The Music Play  
  Non-Stop  
22 Nieuws 22
  Let The Music Play  
  Non-Stop  
23   23
  Let The Music Play  
  Non-Stop  

Zondag

 
 
 


 

 

 


 

Beluister via een App.

 

 

Beiaard Radio is ook te beluisteren via onderstaande platformen

 

 

 

 

 

 

 
Op de zolder van de familie Pieters in de Blauwe Steenstraat ontstond op 26 oktober 1981 het idee om ''vrije radio' te maken. Vijf jonge mensen zetten zich daarvoor in en zorgden voor muziek, bestemd voor een jong luisterpubliek. De DJ’s (toen waren er nog niet erg veel) die hun radio fier ‘ALBATROSS’ doopten, hielden het een klein jaar vol op die zolderkamer. Toen begonnen de problemen. Het ontvangen van gasten en nieuwe (vreemde) DJ’s was een inbreuk op het privé-leven van de familie Pieters.
Er moest een nieuwe woonst worden gezocht. Zo verhuisde ALBATROSS na 1 jaar uit de privé-woning in de Blauwe Steenstraat naar de Killeweg aan de schelde. Het succesvolle eenjarig bestaan werd ondertussen gevierd in aanwezigheid van vele vedetten. Het eerste verjaardagsfeest, dat een volwassen outlook had, was een groot succes.
Albatross groeide en kreeg zelfs een beheerraad. Op 1 aug ustus 1983 werd opnieuw verhuisd. Albatross huurde 1 van de voormalige gebouwen van supermarkt Malschaert, gelegen aan de Mechelsesteenweg. Daar waar nu nog steeds de studio’s gevestigd zijn van Family Radio Beiaard. Albatross zou spoedig uitgroeien tot één van de grootste vrije zenders in de omstreken met groot luisterpubliek…We noteren december 1980. Het onderwerp ?vrije radio? kwam heel toevallig ter sprake bij enkele vrienden. Van het ??n kwam het ander en enkele weken later, de kalender wijst januari 1981 aan, werd tweedehandsmateriaal aangeschaft. De spaarvarkens van het vriendenclubje werden geplunderd.

Het moest dus al serieus zijn, alleen al omwille van de ge?nvesteerde spaarcenten. Omdat het idee was enkel in het weekend uit te zenden werd RADIO WEEKEND geboren. Er werd echter nog niet uitgezonden omdat er nog geen zender en huisvesting was. Er werd een TD georganiseerd om geld in te zamelen en ja hoor, in de lente kon de zender en de mast worden aangekocht. In juli kon het gezelschap zich installeren ergens in Denderbelle.

Op 8 augustus 1981 om 12 uur pinkten onze vrienden enkele gelukstraantjes weg. Voor het eerst klonk Radio Weekend stoer in de ether en kon men in vele huiskamers een nieuw radiostation ontvangen. Maar de problemen begonnen nu pas. Achtervolging en opsporing door de BOB zorgde ervoor dat Weekend met zijn hebben en houwen meerdere keren genoodzaakt was het hazenpad te kiezen. Zo werd verhuisd naar Grembergen en Droeshout-Opwijk.

In augustus 1982 besliste het Weekend-bestuur te stoppen met radio te maken. De geruchten in verband met legalisatie en de daarmee gepaard gaande lasten was de reden daartoe. Radio Weekend zou op het hoogtepunt van zijn populariteit een roemloze dood gestorven zijn indien de DJ die het laatste laatavondprogramma verzorgde, Harry de Graef (Maurits de Saeger) het roer niet in handen had genomen. Onder het bewind van Harry de Graef werd een andere koers gevaren, en met succes! De Brusselsestraat werd een definitieve verblijfplaats. Met Weekend ging het steeds maar beter en beter?


Omdat er in Dendermonde vier vrije zenders waren, ALBATROSS, ’t ROS, WEEKEND en MI AMIGO (watertoren), terwijl er volgens de toenmalige wet slechts twee frequenties beschikbaar waren, besloten WEEKEND en ALBATROSS samen te smelten tot 1 vrije radio die radio DELTA gedoopt werd. Maurits de Saeger, die indertijd Weekend van de ondergang redde en voorzitter was, werd ook voorzitter van Delta. Albert de Bock (de laatste voorzitter van Albatross) kwam in het bestuur van Delta in de functie van penningmeester. Op 2 februari 1985 begon Delta als officieel radiostation met zijn uitzendingen.


Maar later werden we alweer verplicht om van naam te veranderen toen bleek dat de naam "Delta"als radiozender reeds bestond.Er was volgens de wet maar één frequentie onder deze naam toegelaten.Uiteindelijk kozen we voor de naam "Radio Beiaard".


Radio Beiaard onderging nog enkele metamorfoses qua presentatoren en het station besloot na innoverende tijden om aan te sluiten tot een keten.De "Family" keten was onze eerste doorbraak tot een nieuw publiek , zonder onze trouwe luisteraars te verliezen. Doch door de ondergang van deze keten , werd de "Contact2"-groep geboren , waar Radio beiaard aan deelnam. Het liep ook daar niet van een leien dakje en onze hele "keten"-historie deed ons terugblikken op onze jarenlange succesvolle individualiteit als radiostation. De beslissing was snel gemaakt , we blijven onafhankelijk als radio en kozen voor de nu nog steeds lovende naam : Familyradio Beiaard ! Met dank aan onze luisteraars


Op 31 december 2017 moet Radio Beiaard het FM landschap verlaten. De populaire Dendermondse radiozender krijgt geen nieuwe erkenning van toenmalig minister van cultuur Sven Gatz. De nieuwe uitzendvoorwaarden voor regionale radiozenders doen Beiaard de das om. De verslagenheid bij de twintig vrijwilligers is enorm groot.
Een klein deel van de medewerkers besloot om Beiaard niet op te doeken maar om vanaf 01 januari 2018 door te gaan als internetradio. Beiaard Radio herademt. Nieuwe medewerkers bieden zich aan, steeds meer luisteraars vinden opnieuw de weg naar het station, de website werd vernieuwd, enz................ .
En hij staat nog steeds aan het roer - nu al meer dan 40 jaar - Maurits De Saeger (Harry De Graef), de onbetwiste kapitein, een levende legende in de Dendermondse radiowereld.


Oude Krantenknipsels

Bron: De Voorpost

Bron: De Voorpost

Bron: De Voorpost

Bron: De Voorpost
mail

radio@radiobeiaard.be

Youtube

https://www.youtube.com/channel/UC0sbKwG3L_1t4q63EdBaJjQ

Facebook

https:/www.facebook.com/radiobeiaard
Luister-adres radiobeiaard.com

BEIAARD © 2022